Veel gestelde vragen

Welkom op onze FAQ (Frequently Asked Questions/Veel gestelde vragen)!

Elke dag krijgen we vragen die regelmatig terugkomen. Daarom zijn wij een “veel gestelde vragen” pagina begonnen, zodat iedereen een direct antwoord vind op zijn vraag. Wij willen graag dat iedereen goed geïnformeerd is en daarmee zijn beslissing makkelijker kan maken. Indien u nog steeds vragen heeft kunt u deze nog steeds stellen.

 

 

Wat is het verschil tussen A-keus en B-keus?

A-keus is nieuw en heeft geen enkel mankement. Deze panelen zijn daarom vaak duurder, maar nog steeds veel gevraagd.
Deze panelen hebben we altijd op voorraad. In grote aantallen (500+ m2) bespreken we graag de prijs samen met u.

B-keus wordt ook wel een ongebruikt nieuw paneel genoemd. Dit komt omdat B-keus bijna niks verschilt van A-keus.
Hoe kan dit? Tijdens het fabriceren zijn er kleine productiefouten zoals kleine deukjes of gaten. Echter zagen wij de panelen op zo’n manier dat dit nog minder voorkomt dan normaal. Waardoor het vaak bijna niet van A-keus te onderscheiden is op de kleuren na.

Wilt u iets meer info over wat B-keus nou precies is? Klik dan hier.

Wat is de prijs van B-keus? (En hoe wordt de prijs of het aantal m2 berekend?)

B keus prijzen zijn niet standaard. Prijs van B keus is afhankelijk van een aantal factoren die we hieronder benoemen:

  • Is het 1 kleur of verschillende kleuren: Wandpanelen hebben ALTIJD een kant witte kleur. Andere kant kan verschillende kleuren hebben, indien er echt 1 kleur nodig is moeten we panelen van verschillende stapels en direct zoeken, wat veel tijd kost.
  • Hoe korter de panelen hoe goedkoper het is: 200 cm panelen zijn goedkoper in vergelijking met 750 cm lange panelen. De lange panelen komen namelijk minder vaak binnen maar hebben we wel vaker nodig.
  • Kosten uitval berekening: Soms heeft u panelen van bijv. 6m maar hebben wij alleen panelen van 8m. Helaas i.v.m. kosten van de panelen en andere kosten moeten we u deze tot max. 2m doorberekenen. Wij proberen echter zo min mogelijk afval voor u te berekenen door middel van zoeken naar de juiste panelen.
  • De panelen mogen in 2 delen: Soms hebben we net niet de juiste lengte voor uw aanvraag en moeten we hierdoor een langer paneel pakken waardoor er veel afval berekent moet worden. Indien wij de aanvraag van 1 lengte in 2 delen mogen leveren, kunnen we deze uit kortere en goedkopere panelen pakken en bespaart u dat afvalrekening + korte paneelprijs.

Wenst u een paar voorbeelden ter uitleg? Deze vind u hieronder:

Voorbeeld 1:
U wenst 3dakplaten of wandpanelen van 250 cm. Deze halen we bijvoorbeeld van panelen van 750 cm. Dan is er geen uitval (nul).

Voorbeeld 2:
U wenst dakplaten of wandpanelen van 450 cm. Deze halen we bijvoorbeeld van panelen van 520 cm. Dan is er wel uitval en moeten we u tot 5,2m doorberekenen.

Voorbeeld 3:
U moet alleen een sandwichpaneel in wit-antraciet hebben en geen enkele andere kleur. Hiervoor moeten wij panelen uit meerdere pakketten halen van B-keus wat veel tijd kost voor het zoeken en pakken hiervan. Indien u verschillende kleuren niet erg vind kunnen wij dit uit 1 of meerdere pakketten halen zonder specifiek op zoek te gaan en er specifieke panelen uit te halen, waardoor de prijs lager is.

Wat zijn de kosten van bezorging of van het zagen?

Zaagkosten:
Vaak horen we van klanten hoe ze bij concurrenten €10 per paneel aan zaagkosten binnenkrijgen. Hierdoor zijn mensen vaak meer dan €200 kwijt, wat totaal niet nodig is.
Wij zagen de panelen geheel gratis, dit omdat wij geen winst hoeven te maken op het zagen en dit door middel van een effectief team en machines, weinig tijd en geld kost en we daardoor €0 zaagkosten voor u hoeven te rekenen. (Juist ja! Helemaal GRATIS!)

Bezorgkosten:
Omdat wij uit heel Nederland bestellingen krijgen en niet zoals een PostNL busje alle aanvragen in 1 busje kunnen stoppen. Kunnen we hierdoor maar panelen van max 7m leveren (7,5+m in overleg) en vragen we hiervoor een kleine vergoeding.

Bestelling Bezorgkosten
Minder dan €500
  •  Alleen afhalen mogelijk
Minder dan €1000
  •  Alleen afhalen mogelijk boven 75km
  •  Binnen 75km *€1,50/km (minimum €49,95)
Meer dan €1000
  • Gratis bezorging binnen 50km
  • Buiten 50km *€1,50 (minimum €49,95)

 

Wat zijn de isolatiewaarden van de panelen?

Omdat wij zo veel mogelijk klanten willen helpen en bezorgen, hebben we meerdere leveranciers van zowel A- als B-keus.
Tussen de leveranciers bestaat er een klein verschil tussen de isolatie waarden, echter is dit kleine verschil voor vele mensen belangrijk.
Hierom vragen wij u om ons nog steeds direct de vraag te stellen via mail (info@www.antosbouw.nl) of via de telefoon. Dan kunnen we u helpen door middel van te kijken welke isolatiewaardes u nodig heeft en welke panelen wij hiervoor moeten pakken.

Hoe zit het met garantie van de platen en panelen?

Garantie, vaak een belangrijke zaak bij het accepteren of bestellen van producten. Iedereen wilt zekerheid over wat er gebeurt als er iets kapot gaat, wat de kosten ervan zijn en wat er eventueel tegen gedaan kan worden.
Via onze fabriek/leverancier geven wij dezelfde garanties door, niet meer of minder. Dit om het simpel te houden en duidelijkheid ontstaat naar de klanten. Zo geven wij de volgende garanties:

Op geïsoleerde platen en panelen:
Wij geven 30 jaar garantie op de metalen kanten van de platen of panelen (Geïsoleerde). Wij geven 10 jaar garantie op de kleur van de panelen (Bijv. Antraciet blijft antraciet en wordt niet lichtgrijs).
Voorbeeld producten: Dakpanelen, ecopanelen, sandwichpanelen etc.

Op ongeïsoleerde platen:
Wij geven 30 jaar garantie op het metaal van de platen (Ongeïsoleerde). Wij geven 10 jaar garantie op de kleur van de platen (bijv. antraciet blijft antraciet en wordt niet lichtgrijs).
Voorbeeld producten: Dakpanplaten, Damwandplaten, Profielen, Nokken, Windveren, Spagten etc.

Let op! Wij geven alleen garantie op de platen en panelen in het zicht van de goede omgevingsfactoren (denk hierbij aan niet in de buurt van zout water).
Let op! Wij geven 0 jaar garantie op de B-keus platen en panelen, dit i.v.m. dat het “afgewezen” A-keus panelen zijn. Wel kunnen we u beloven dat de panelen bijna dezelfde levensduur hebben als die van de A-keus.