VEEL GESTELDE VRAGEN

Welkom op onze FAQ (Frequently Asked Questions/Veel gestelde vragen)!

Elke dag krijgen we vragen die regelmatig terugkomen. Daarom zijn wij een “veel gestelde vragen” pagina begonnen, zodat iedereen een direct antwoord vindt op zijn vraag. Wij willen graag dat iedereen goed geïnformeerd is en een beslissing makkelijker kan maken. Indien u na het lezen van deze pagina nog steeds vragen heeft, kunt u uiteraard contact met ons opnemen (telefonisch of per mail).

A-keus panelen zijn splinternieuw, komen rechtstreeks uit de fabriek en worden op maat voor u gemaakt. De levertijd is 3-4 weken (indien u haast heeft kunnen wij altijd kijken naar de mogelijkheden om de levertijd te verkorten)

Gelegenheidspartij panelen zijn nieuw en (bijna altijd) uit voorraad leverbaar. Ze zijn daarom en mooi alternatief voor A-keus (indien u liever nieuwe panelen wilt maar niet lang wilt/kunt wachten) en voor B-keus (indien u grote hoeveelheden nodig heeft en deze niet voldoende voorradig zijn in B-keus).

B-keus panelen zijn ongebruikte panelen die bij de fabrikant niet door de keuring komen nadat ze geproduceerd zijn. Vindt u het niet erg dat de panelen licht beschadigd (krasjes, deukjes) zijn en dat er wellicht een kleurverschil voorkomt? Dan is B-keus een goedkopere alternatief dan A-keus of een gelegenheidspartij.

Wilt u iets meer info over wat B-keus nou precies is? Klik dan hier.

B-keus prijzen zijn niet standaard. Prijs van B-keus is afhankelijk van een aantal factoren die we hieronder benoemen:

  • Is het 1 kleur of verschillende kleuren: Wandpanelen hebben ALTIJD een kant witte kleur. Andere kant kan verschillende kleuren hebben.
  • Hoe korter de panelen hoe goedkoper het is: 2000 mm panelen zijn goedkoper in vergelijking met 7500 mm lange panelen. De lange panelen komen namelijk minder vaak binnen, maar hebben wij wel vaker nodig.
  • Kosten uitval berekening: Soms heeft u panelen van bijv. 6000 mm, maar hebben wij alleen panelen van 8000 mm. Helaas i.v.m. kosten van de panelen en andere kosten moeten we u deze tot max. 2m doorberekenen. Wij proberen echter zo min mogelijk afval voor u te berekenen door middel van zoeken naar de juiste panelen.
  • De panelen mogen in 2 delen: Soms hebben we net niet de juiste lengte voor uw aanvraag en moeten we hierdoor een langer paneel pakken waardoor er veel afval berekent moet worden. Indien wij de aanvraag van 1 lengte in 2 delen mogen leveren, kunnen we deze uit kortere en goedkopere panelen pakken en bespaart u dat afvalrekening + korte paneelprijs.

Wenst u een paar voorbeelden ter uitleg? Deze vind u hieronder:

Voorbeeld 1:
U wenst 3 dakplaten of wandpanelen van 2500 mm. Deze halen we bijvoorbeeld van panelen van 7500 mm. Dan is er geen afval (nul).

Voorbeeld 2:
U wenst dakplaten of wandpanelen van 4500 mm. Deze zagen wij dan van panelen van 5000 mm. Dan is er wel afval en moeten we u tot 5000 mm doorberekenen.

Voorbeeld 3:
U moet alleen een sandwich dakpaneel in wit-antraciet hebben en geen enkele andere kleur. Hiervoor moeten wij panelen uit meerdere pakketten halen van B-keus wat veel tijd kost voor het zoeken en pakken hiervan. Indien u verschillende kleuren niet erg vind kunnen wij dit uit 1 of meerdere pakketten halen zonder specifiek op zoek te gaan en er specifieke panelen uit te halen, waardoor de prijs lager is.

Zaagkosten:
Vaak horen wij van klanten hoe ze bij de concurrent(en) €10,– per paneel aan zaagkosten in rekening gebracht krijgen. Hierdoor zijn mensen vaak meer dan €200,– kwijt alléén aan zaagkosten, wat totaal niet nodig is.
Wij zagen de panelen voor € 3,50 ex. BTW per zaagsnede, dit omdat wij geen winst hoeven te maken op het zagen en dit door middel van een effectief team en machines, weinig tijd en geld kost en we daardoor nauwelijks zaagkosten voor u hoeven te rekenen.

Bezorgkosten:
Omdat wij uit heel Nederland en België bestellingen krijgen en niet zoals bij PostNL alle aanvragen in 1 busje kunnen stoppen, kunnen we hierdoor maar panelen van max 7,00 m leveren (7,5+m in overleg). Wij vragen hiervoor een kleine vergoeding.

Bestelling Bezorgkosten
Minder dan € 500
  •  Alleen afhalen mogelijk
Meer dan € 500 & binnen straal van 25km       • Gratis bezorging binnen 25km
Meer dan € 500 & buiten 25km
  • €1,75 excl. btw/km met een max van € 350,- ex BTW

 

Omdat wij zo veel mogelijk klanten willen helpen en bezorgen, hebben we meerdere leveranciers van zowel A- als B-keus.
Tussen de leveranciers bestaat er een klein verschil tussen de isolatie waarden, echter is dit kleine verschil voor vele mensen belangrijk.
Hierom vragen wij u om ons nog steeds direct de vraag te stellen via mail (info@antosbouw.nl) of via de telefoon. Dan kunnen we u helpen door middel van te kijken welke isolatiewaardes u nodig heeft en welke panelen wij hiervoor moeten pakken.

Garantie, vaak een belangrijke zaak bij het accepteren of bestellen van producten. Iedereen wilt zekerheid over wat er gebeurt als er iets kapot gaat, wat de kosten ervan zijn en wat er eventueel tegen gedaan kan worden.
Via onze fabriek/leverancier geven wij dezelfde garanties door, niet meer of minder. Dit om het simpel te houden en duidelijkheid ontstaat naar de klanten. Zo geven wij de volgende garanties:

Op geïsoleerde platen en panelen:
Wij geven 30 jaar garantie op de metalen kanten van de platen of panelen (geïsoleerde). Wij geven 10 jaar garantie op de kleur van de panelen (bijv. antraciet blijft antraciet en wordt niet lichtgrijs).
Voorbeeld producten: dakpanelen, ecopanelen, sandwichpanelen etc.

Op ongeïsoleerde platen:
Wij geven 30 jaar garantie op het metaal van de platen (ongeïsoleerde). Wij geven 10 jaar garantie op de kleur van de platen (bijv. antraciet blijft antraciet en wordt niet lichtgrijs).
Voorbeeld producten: dakpanplaten, damwandplaten, profielen, nokken, windveren, spagten etc.

Let op! Wij geven alleen garantie op de platen en panelen in het zicht van de goede omgevingsfactoren (denk hierbij aan niet in de buurt van zout water).
Let op! Wij geven geen garantie op de B-keus platen en panelen, dit i.v.m. dat het “afgewezen” A-keus panelen zijn. Wel kunnen we u beloven dat de panelen bijna dezelfde levensduur hebben als die van de A-keus.

Bekijk uw offerte Producten
Offerte is bijgewerkt